Den lune Smia
Den siste oppsatte Smia på gården, er renovert til et lunt og trivelig serveringslokale. Den egner seg godt til all slags feiring, da den kan dekkes både i hestesko, langbord og som småbord. Til middagsservering rommer den 40–45 personer, og til kaffeservering 50–55. Det er to etasjer tilgjengelig. Den nedre har spisebord, et lite kjøkken for tilberedning av mat og et ildsted. Og den øvre har mykere, avslappa sofagrupper perfekt for en bedagelig kopp kaffe med noe godt attått.
Den trivelige Bestemorstua
Bestemorstua – tidligere hjem til den hittil siste bestemora på gården – ligger i kårenden av bolighuset, og rommer 40 personer fordelt på 5 bord, eller 50 personer fordelt på 6 bord. Her finnes og en hems, hvor en kan trekke seg litt tilbake i en bakoverlent sofa eller lenestol.
Toalett og kjøkken tilgjengelig
Den radige Låven
Låven er en kombinasjon av galleri og møtelokale, og rommer 18 personer på ett langbord, eller 25 personer fordelt på småbord. I selskapelige sammenkomster blir Låven ofte brukt som lokale for en kort velkomst med enkel servering, eller som visningsrom for lysbilder, film eller lignende.
.
Det intime Bursloftet
I gårdsbutikk og -kaféens andreetasje rommes 25 personer, eller 30 om en er trygg på hverandre. Her, omgitt av gamle gjenstander og møbler, flyter alltid samtalen godt. Loftet egner seg ikke like godt til middagsservering om man er flere enn 8, men særs godt til enkle lunsjretter og kaffekos.
Det skjerma Tunet
I sommerhalvåret, dersom været tillater det, dekker vi gjerne på i gårdstunet under det frodige tuntreet.
Meny
Gulburets lokalmatbuffet
Spekekjøtt og -pølser, grønnsalat m/salatost, rømmedressing og to sorter ferskt brød fra gårdens bakeri.
Serveres med eller uten én potetrett ved siden av.
Gulburets lunsjtallerken m/ gårdsbakst
Varmrøkt storfekjøtt, spekepølse og oster fra Gangstad Gårdsysteri. Serveres med salat, marmelader, ølmarinert aprikos og ferskt brød fra gårdsbakeriet
En smak av Inderøy
Gulburets lunsjtallerken, servert med lun salatostpai.
Inderøysodd (flere runder)
Det velkjente Inderøysoddet fra Inderøy Slakteri.
Skjenning fra Hyllan Hjemmebakeri, potet og gulrot fra Innherred.
Drikke i tillegg.
Barn halv pris.
Oksesteik (to runder)
Med potet, ovnsbakte rotgrønnsaker, tyttebær og flatbrød.
Kalvesteik (to runder)
Fløtegratinert potet og ovnsbakte rotgrønnsaker
«Kua i Det Grønne» (gryterett, to runder)
Storfekjøtt, creme fraiche, urter, grønnsalat m/salatost, potet og to sorter ferskt brød fra gårdens bakeri.
Rømmegrøt (to runder)
Med Gulburets spekemat, rosiner, flatbrød, kanel, sukker og smør.
Barn halv pris.
Førjulskveldsmat
Tynnlems, sirupskak, brød og gode pålegg på bordet.
Lokale oster, gomme, sylte, sennepssaus, sild og kjøtt.
Hjertevarmende gløgg på sida.
Smak på Historia
Med inspirasjon og utgangspunkt i et gravfunn gjort på Verdal Østre,
tar festmåltidet fra 900–1100-tallet, en med tusen år tilbake i tid gjennom
matfatet. Serveres som middag, eller lunsj; og med eller uten vandring til
bautasteinene der gravfunnet ble gjort.
Sodd for veifarende menn, kokt stofekjøtt, drue- og hvitløkssaus, kryddersaus, honning/sennepssaus og brød. Som drikke serveres eplemost, Hommeløl eller Soddøl.
Barn under 12 år halv pris.
Vegetarburger
Byggburger m/salat, bønner og ost.
Vegetarpai
Salatost-, squash- og purrepai m/salat.
Serveres med gårdens brød.
Handmat/småplukk
Jessenkak m/Sige Gullberg Gopølse og fruktchutney,
urtebrød m/Gangstad Camembert og tyttebær-/appelsinpuré,
potetkak m/varmrøkt storfekjøtt, sennepssaus, Gangstads Dipost og salat.
Smørbrød
Ferskt brød fra gårdens bakeri, med lokalt pålegg og tilbehør.
Den Gyldne Suppe
Et herlig sammensurium av rotgrønnsaker, potet, løk og hvitløk.
Serveres med ferskt brød fra gården.
Karvekålsuppe
Serveres med ferskt brød fra gården.
Desserter og kaker
Som noe søtt og oppkvikkende etter måltidet, tilbyr vi følgende:
Skogsbærfromasj med sirup
Riskrem m/saus
Byggrynskrem m/saus
Byggrynskrem med svisker
Karamellpudding
Ostekake med bær
Bløtkake
Havregrynskake med tyttebær og krem
Gulburets urtekake
Rabarbrakake med krem
Fløtepudding med bærsaus
Gangstad Gårdsis