En kjøkkenvegg med tre dører og et «innervindu»

Dette er nordveggen i kjøkkenet der vi bor. Ut dør til venstre kommer vi ut i gangen, gjennom vinduet ser vi ut i gangen, og gjennom gangvinduet ser vi ut på gårdsplassen. Det er veldig bra for kattene når de vil inn – da sitter de på rekkverket ute og speider med langt blikk inn på kjøkkenet.

Men hva med den lille døra under vinduet? Da huset ble bygget laget de en diger vedkasse i gangen, slik veden enkelt kunne tas ut gjennom døra og inn på kjøkkenet gjennom den lille døra. På 70-tallet ble kjøkkenet her modernisert i ekte søttitallsånd. Da ble det lille vinduet og døra gjemt bak nye, flotte veggplater. Men heldigvis tok en seg ikke bryet med å fjerne døra og vinduet, for lykken var nemlig stor her i huset da vi ved «re-modernisering» i 2004 fant dem igjen inni veggen.

Døra til høyre, der går kjellertrappa ned. Den er litt lavere fordi loftstrappa skal få plass oppom. Dørene er de samme som ble satt inn da huset var ferdig i 1921. Vi har ikke funnet noen byggetegninger av huset, men de fleste av disse modellene hadde en mal. En fortelling om husmodellen kommer neste søndag.

Mer gårdshistorie

En kjøkkenvegg med tre dører og et «innervindu»

Gamle skatter bortglemt i moderniseringsprosessen.

Les mer
Mortinus’ dagbok anno 1890

Nedskrevet på gården i århundreskifte mellom det nittende og det tyvende århundre, er Mortinus dagbok et vakkert...

Les mer
Verdal Østre

Her har det bodd folk og dyr i flere århundre. Våre besøkende får høre utdrag fra Mortinus...

Les mer