Gulburet har sida 2010 kunnet levere fersk hjemmebakst til brødglade kunder. Fra starten av, var det virkelig, virkelig hjemmebakst; knadd, elta og stekt i et eget kjøkken i våningshuset. Men i mai 2016 ble en ny drøm realisert. Da ble det nybygde gårdsbakeriet, bygd vegg-i-vegg med det gule buret iløpet av vinteren 2015/2016, tatt i bruk. Da fikk vi sammenhengende bakeri og butikk, og den deilige duften av nybakst drev endelig inn også i butikken. Nå er det nærmest umulig og ikke la seg friste av aromaen, kanskje særlig for oss som går og kjenner på den hele dagen.

Lokalt urkorn

Vi baker med mel fra Gullimunn. 

Lokale oppskrifter

Jessenkak er for mange inntrøndere synonymt med jul, men for Gulburet er det blitt et brød som spises gjennom hele året. Med sirup, pepper, ingefær og allehånde som smakssettere, er dette brødet en finfin tilføyelse i et ellers monotont brødkosthold. Opprinnelsen til brødet er fra Skogn, i Levanger kommune. Der var Baker Berg aktiv, og tilbød kundene dette krydra brødet til juletider. Auksjonarius Jessen, fra Steinkjer, var en svært lojal kjøper av dette brødet, da han gav sine kjente og kjære dette brødet til jul. Det var kjent som et brød som kunne ligge fra jul til påske, og dermed en gave som lenge kunne bidra med glede hos mottakeren.  

Jessenkak i meldryss

Videre lesning

Selskap & Feiring

Gode lag krever gode lokaler. På Verdal Østre tilbyr vi i alt fire forskjellige lokaler til servering....

Les mer
Gårdsbutikk & -kafé

Inn gjennom den gamle bursdøra finner du den lille, men svært innholdsrike gårdsbutikken. Her kan man både...

Les mer